Jakobskolens Fritidsklub 2023/2024

 

Jakobskolens Fritidsklub er for elever 4.-9. klasse på Jakobskolen. Fritidsklubben giver dig mulighed for at tilbringe tid med dine venner efter skoletid i klubbens lokaler på skolen. Efter 3. klasse kan også tilmelde sig og starte i klubben 1. maj.

For elever i 4.-9. klasse kræver det tilmelding til klubben for at kunne blive på skolen efter skoletid og få adgang til klubbens faciliteter og tilbud.

Åbningstider

Mandag              12.00-16.00
Tirsdag               13.50-16.00
Onsdag              12.00-16.00
Torsdag              13.50-16.00
Fredag                13.00-15.00

Aktivitetsprogram

Vi er glade for at kunne præsentere et helt nyt aktivitetsprogram, som tilbyder en masse sjove aktiviteter for alle typer af elever. Her er en kort beskrivelse af vores aktiviteter:

Sport

  • Fun Sport: Mandag kl. 14.00-15.00 i Korsgadehallen sammen med Andreas og Mathilde. Her vil vi udforske forskellige sportsgrene og have det sjovt sammen.
  • Badminton (hvis der er nok tilmeldte): Onsdag fra 14.00-15.00 i Hermeshallen med Andreas og Mathilde
  • Løbeklub: Torsdag kl. 14.00-15.00 sammen med Andreas, hvor vi vil lave forskellige intervaller, lege og meget mere. Derudover vil vi deltage i nogle forskellige løb.

Musik

  • Kor: Torsdag kl. 13.50-15.00 sammen med Katharina, som er et af vores nye tiltag. Her kan eleverne udfolde deres musikalitet og synge sammen med andre. Det vil foregå på skolen.
  • Sammenspil: Fredag kl. 13.00-14.00 sammen med Jonathan Dolva, hvor vi vil danne forskellige sammenspilshold og skabe musik sammen.

Kreativ

  • Tirsdag, Torsdag og Fredag: Vi tilbyder forskellige kreative håndværksaktiviteter, hvor eleverne selv kan vælge, hvad de vil lave. Vi vil udfordre elevernes kreativitet og lade dem udfolde deres egne ideer.
  • Hver dag: Her inviterer vi eleverne til at bage forskellige slags bagværk til klubben. En sjov og populær aktivitet i klubben!

Lektiehjælp

  • Vi er glade for at kunne tilbyde lektiehjælp til de elever, der har brug for det. Amalie og Jonathan Rønne vil være til rådighed for at hjælpe med lektierne og støtte eleverne i deres skolearbejde.

Nedenfor har I et samlet overblik for aktivitetsprogrammet i Jakobskolens Fritidsklub:

Mandag                Funsport 14.00-15.00 m. Andreas og Mathilde (Korsgadehallen)
                           Bagning m. Benedicte

Tirsdag                 Kreativ-værksted m. Benedicte el. Mathilde
                           Bagning m. Benedicte el. Mathilde
                           Lektiehjælp m. Jonathan Rønne

Onsdag                Lektiehjælp 14.00-15.30 m. Amalie
                           Badminton 14.00-15.00 m. Mathilde (Hermeshallen)
                           Bagning m. Benedicte

Torsdag                Kor 13.50-15.20 m. Katharina
                           Løbeklub 14.00-15.00 m. Andreas
                           Kreativværksted m. Benedicte el. Mathilde
                           Bagning m. Benedicte el. Mathilde

Fredag                 Sammenspil kl. 13.00-14.00 m. Jonathan Dolva
                           Kreativværksted m. Benedicte el. Mathilde
                           Bagning m. Benedicte el. Mathilde

Udflugter

I det kommende år, kan vi tilbyde flere sjove udflugter. Udover de allerede planlagte udflugter, Hillerød stafetten den 23. august og Tivolituren den 1. december 2023, har vi flere andre arrangementer på vej – bl.a. ture til steder som Experimentarium mm. Vi vil også arrangere hyggelige filmaftener, hvor vi sammen kan nyde gode film, popcorn og samvær. Nærmere information om disse dage/aftener følger!

Ansatte

Vi er meget begejstrede for at præsentere vores nye team af ansatte, der er klar til at gøre fritidsklubben til et super godt sted at være efter skoletid.

Mathilde Kjøller-Hansen; som netop er kommet hjem fra et halvt år på højskole. Med sin kreative tilgang til aktiviteter og sporty personlighed, vil hun være med til at sørge for et varieret og sjovt aktivitetsprogram for børnene. Hendes energi og entusiasme er smittende, og vi er sikre på, at hun vil skabe super gode oplevelser for alle.

Benedicte Nissen; der ligeledes har været på højskole og nu er tilbage i København. Hendes kreativitet og glæde ved at arbejde med børn vil også bidrage til at udvikle vores spændende aktivitetsprogram. Benedicte er en engageret medarbejder, der altid er parat til at udforske nye ideer og inspirere børnene.

Katharina; (musiklærer) vil være ansvarlig for vores nyoprettede kortilbud, der finder sted en gang om ugen. Med hendes erfaring og interesse i korsang, vil hun skabe en sjov og lærerig atmosfære for børnene.

Jonathan Dolva; bliver en central del af vores sammenspils-hold, der mødes hver fredag. Hans evne til at samarbejde og skabe teamspirit vil styrke bønenes sociale færdigheder og skabe et inkluderende miljø, hvor alle føler sig velkomne.

Jonathan Rønne; kommer til at stå for lektiehjælp og badminton. Han vil give børnene den nødvendige støtte til deres skolearbejde og samtidig sørge for, at alle modtager den nødvendig skolehjælp.

Amalie; er vores lektiehjælper, der vil være til rådighed for børnene, når de har brug for ekstra støtte med deres skolearbejde. Hun er tålmodig, imødekommende og vil helt sikkert være med til at skabe et godt og trygt miljø i lektiecafeen.

Andreas; er ansvarlig for klubben. Han vil stå for sportsaktiviteterne i hallen, samt koordinere badminton- og løbeklubben.

Sammen udgør disse nye ansatte et stærkt team, der helt sikket vil skabe et godt og spændende miljø for børnene i Jakobskolens Fritidsklub. Vi er meget stolte af dette team!

Skærmpolitik

Vi vil gerne informere jer om vores nye retningslinjer vedrørende skærmpolitikken, som er blevet indført for at skabe en balanceret og sund hverdag i klubben.

  1. Spil med fællesskab i fokus: Vi ønsker at fremme samarbejde og sociale interaktioner blandt eleverne i klubben. Derfor vil vi kun tillade spil, hvor flere deltagere kan være involveret samtidig. Det betyder enmands-spil, YouTube klip eller reels ikke er tilladt i klubtiden. Ved at spille sammen styrkes eleverne venskaber og sammenhold. Der vil dog stadig være tidsbegrænsninger på skærm.
  2. Begrænset tidsrum: For at sikre, at skærmtiden ikke overskygger andre aktiviteter i klubtiden, vil der som før sommerferien være tidsbegrænsninger på skærmtiden. Dette vil både være brug af mobiltelefon, iPad og PS4.

Hver elev kan hver dag bruge 30 min. på telefon og 30 min. på iPad eller PS4. Der vil være tavler hvor eleverne vil kunne skrive sig op til en tid på PS4 eller iPad. Derudover vil der være områder i klubben, hvor det kun er tilladt at bruge mobiltelefon.

Visioner

Vores vision er at fremme elevernes trivsel, udvikling og dannelse gennem trygge pædagogiske omgivelser. Dette gør vi ved at tilbyde forskellige daglige aktiviteter med fokus på sport, musik og kreativitet.

Vi ønsker at give eleverne medbestemmelse og medansvar for aktiviteterne for at fremme deres selvstændighed og skabe en tryg sammenhæng mellem skole og fritidsklub.

Faciliteter

Vi prøver hele tiden at optimere pladsen i Jakobskolens Fritidsklub. I det kommende skoleår vil vi have hele 1. sal til rådighed til vores klubaktiviteter, hvilket giver nogle ekstra muligheder for at kunne tilbyde et bedre klubtilbud.

Det kreative værksted vil have sin base i billedkunstlokalet, hvor eleverne vil have adgang til forskellige materialer og værktøjer.

Vi vil have mulighed for at bruge skolegården, hvor eleverne altid vil have mulighed for at lege, bevæge jer og bruge udendørsaktiviteter.

For sportsaktiviteter vil vi benytte Korsgadehallen og Hermeshallen.

Kommunikation

Alle ugens forskellige aktiviteter vil altid være synlige i klubben. Derudover vil eleverne altid kunne følge med på deres skoleskema, der ligger på Docendo. I forældre vil med jævne mellemrum modtage en ugemail fra klubbens personale.

Tilmelding, åbningstider og pris

Tilmelding til klubben sker ved at henvende sig til skolens kontor kontor@jakobskolen.dk. Klubben er åben alle ugens skolehverdage fra efter skoletid og indstil kl. 16.00, fredag indtil kl. 15.00. Prisen for klubmedlemskab findes HER. Opkrævning foregår sammen med den månedlige skolepengeopkrævning.

Udmeldelse af klubben kan ske ved skriftlig meddelelse fra forældre til skolens kontor, med mindst 14 dages varsel op til den 1. I en måned.